طرز تهیه لوبیا پلو
غذاها انواع مختلفی تعدادی از آن ها بدون نیاز به خورشت سرو می شوند که تعداد آن ها در ایران زیاد می باشد و مورد استقبال بسیاری هم قرار گرفته اند و در جاهای مختلفی آن ها درست می شوند. برای تهیه کردن غذاهای ساده و خوشمزه گاهی نیاز به زمان زیادی نداریم لوبیا پلو یکی از غذاهایی است که می توان آن را مجلسی تهیه کرد. به این غذا شیرازی هم گفته می شود و برای مهمانی هایمان میتوانیم نیز استفاده کنیم.
مواد لازم لوبیا پلو با مرغ
برنج دو و نیم پیمانه
سینه مرغ نصف سینه
لوبیا چهارصد گرم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده نصف پیمانه
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب و روغن به مقدار لازم
طرز تهیه لوبیا پلو با مرغ
- مرحله اول
لوبیا را بعد از پاک کردن و شستن دو تا سه سانتی خرد می کنیم سپس سینه مرغ را خرد کرده و بعد از آن لوبیا را به همراه سینه مرغ را داخل ظرف مناسبی می ریزیم و یک استکان آب به آن اضافه می کنیم و درب ظرف می گذاریم و اجازه می دهیم با حرارت کم سینه مرغ و لوبیا پخته شوند.
- مرحله دوم
پیاز را بعد از پوست گرفتن نگینی ریز خرد می کنیم سپس مقداری روغن داخل ماهیتابه می ریزیم بعد از اینکه روغن گرم شد پیاز را به آن اضافه کرده و اجازه می دهیم تا پیاز ها یکدست طلایی شوند بعد از اینکه مرغ و لوبیا پخته شد و آبشان تمام شد آن ها را داغ پیاز ریخته و مقداری تفت می دهیم سپس نمک و فلفل و زردچوبه ورب گوجه فرنگی را به آن ها اضافه کرده و بعد از مقداری تفت دادن حرارت را خاموش می کنیم.
- مرحله سوم
برنج را به طور معمول می پزیم و آبکش می کنیم سپس مقداری روغن داخل قابلمه ریخته و بعد از داغ شدن روغن ته دیگ دلخواه قرار می دهیم و مقداری برنج روی آن می ریزیم سپس بخشی از مواد را روی برنج قرار می دهیم و مقداری زعفران دم کرده روی آن ریخته و بعد مقداری برج می ریزیم اینکار را تا چند لایه ادامه می دهیم و در آخر برنج را روی مواد ریخته و سوراخی در بین ترکیب برنج ایجاد کرد و یک استکان آب و روغن روی آن می دهیم و زمانیکه دم بالا داد زیر حرارت را کم کرده و آن را دم می کنیم تا پخته شود حدود بیست دقیقه طول می کشد.
نکته : برای گرم شدن غذا مقداری زنجبیل و دارچین به غذا اضافه می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه ته چین مرغ
مواد لازم لوبیا پلو بدون گوشت
برنج سیصد گرم
لوبیا سبز پخته دویست گرم
پیاز سرخ شده سه قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
زعفران دم کرده نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
دستور پخت لوبیا پلو بدون گوشت
لوبیا را پاک کرده و می شوریم سپس آن را با مقدار کمی آب می پزیم بعد لوبیا را به همراه رب گوجه و نمک و ادویه ها مقداری تفت می دهیم و پیاز داغ را به آن ها اضافه کرده سپس برنج را آبکش می نماییم . وبعد در قابلمه دو قاشق غذاخوری روغن ریخته کمی از برنج را می ریزیم و بعد لوبیا و پیاز سرخ شده به اندازه روی آن می ریزیم و بعد هم برنج را روی آن ریخته و در ظرف را می گذاریم و اجازه داده تا برنج دم کشیده شود بعد از دم کشیده شدن برنج را در ظرف ریخته و روی برنج کمی زعفران ریخته و آن را به شکل زیبا تزیین می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ جو
مواد لازم لوبیا پلو با گوشت
برنج ۱ کیلو گرم
گوشت مغز ران بدون استخوان ۷۵۰ گرم
لوبیای سبز ۷۵۰ گرم
پیاز سرخ کرده ۲تا ۳ قاشق سوپخوری
روغن ۲۰۰گرم
رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به مقدار کافی
زعفران ساییده یک قاشق چایخوری
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت
- در ابتدا
برنج را خیس می کنیم و گوشت را قیمه ای خرد می نمائیم پیاز را خلال نموده با سه چار قاشق روغن سرخ می کنیم تا طلائی شود گوشت را می شوئیم و داخل پیاز سرخ کرده می ریزیم و می گذاریم ابگوشت کشیده شود.
- در ادامه
نخ های دو طرف لوبیا را می گیریم و لوبیا را خرد می کنیم و گوشت که نیم پز شد لوبیا را داخل گوشت می ریزیم و می گذاریم گوشت و لوبیا پخته شوند در اواخر طبخ رب گوجه فرنگی و زعفران به همراه یک استکان آب را اضافه می نمائیم سپس برنج را ابکش می کنیم و سه چهار قاشق روغن ابکرده و نصف لیوان اب ته دیگ می ریزیم و یک سوم برنج را ته دیگ ریخته نصف از مایه لوبیا و گوشت با کفگیر روی برنج می ریزیم ،نصف از بقیه برنج را می ریزیم و بقیه مواد را می ریزیم و با بقیه برنج روی لوبیا پلو را میپوشانیم.
- در نهایت
قابلمه را روی شعله گاز میگذاریم و در آنرا می بندیم و برای یک ساعت دم می گذاریم اگر از فر برای طبخ لوبیا پلو استفاده می نمایید یک ساعت با حرارت ۳۵۰ درجه کافیست.هنگام سرو به آرامی مواد لابه لای برنج را بطوریکه دانه های برنج خرد نشود مخلوط نموده و در دیس می کشیم.
سخن پایانی
لوبیاپلو یکی از غذاهایی است که می توان آن را به شکل های مختلفی تهیه کرد برخی این غذای خوشمزه را مجلسی و با گوشت ماهیچه درست می کنند ولی می توان آن را خیلی ساده و بدون مصرف گوشت هم درست کرد و از میل کردن آن لذت ببرید.