طرز تهیه سوپ سبزیجات
سوپ خوشمزه سبزیجات یکی از غذاهایی است که داخل آن انواعی از سبزیجات بکار رفته است و از این باب مورد سلیقه برخی قرار گرفته و سعی می کنند آن را درست کنند برای تهیه سوپ ها برخی براساس ذائقه خود و اطرافیانشان عمل می کنند و در مواد اولیه گاهی تغییراتی را انجام می دهند و موادی را جایگزین مواد دیگر می کنند و یا گاهی حتی موادی را حذف می کنند که در مواقعی از نظرشان این کار لذتبخش می باشد. در ادامه آموزش پخت سوپ سبزیجات را مشاهده کنید.
مواد لازم سوپ تند سبزیجات
بادمجان خرد شده ۴۵۰گرم
پیاز خرد شده دو عدد
سیر خرد شده سه حبه
کدوی متوسط حلقه شده دو عدد
فلفل دلمه قرمز خرد شده دو عدد
فلفل قرمز تازه خرد شده دو عدد
گوجه فرنگی رسیده نیم کیلو
فلفل یک قاشق مربا خوری
پونه دو قاشق مربا خوری
تخم رازیانه یک قاشق مربا خوری
لوبیا سفید یک فنجان و نیم
لوبیا چشم بلبلی یک فنجان و نیم
آبلیمو ترش سه قاشق غذاخوری
شکر یک قاشق مرباخوری
گشنیز خرد شده یک سوم فنجان
طرز تهیه سوپ تند سبزیجات
بادمجان های خرد شده را در دو قاشق مرباخوری روغن زیتون سرخ کرده و سپس در ظرف را برای نیم ساعت گذاشته و آن را کنار بگذارید. در تابه دیگر سه قاشق روغن زیتون ریخته و سپس پیازها را برای چهار دقیقه در آن تفت دهید .پس از آن سیر را برای یک دقیقه اضافه کنید و پس از آن فلفل دلمه و پونه را به مواد درون تابه بیفزایید و برای ۱۰ دقیقه تفت دهید. سپس گوجه فرنگی ها را بخوبی خرد کرده و با تخم رازیانه به بادمجان ها اضافه کرده و چند لیوان آب به آن بیفزایید و صبر کنید تا برای ۲۰ دقیقه به آرامی با هم بپزد. سپس لوبیاهای پخته شده را با آبلیمو ، شکر و گشنیز، نمک و فلفل و بقیه مواد آمیخته کنید.
دستور شماره ۲
مواد لازم سوپ سبزیجات ایتالیایی برای ۶ نفر
ماکارونی ریز که به اشکال مختلف موجود است ۱۰۰ گرم
لوبیای سبز نازک ۲۰۰ گرم
نخود سبز از پوست درآمده یک لیوان
کدوی سبز کوچک ۲ عدد
هویج کوچک ۳ عدد
پیاز متوسط ۱ عدد
نعناع،ترخان و گشنیز خرد کرده ۲ قاشق سوپخوری
میخک در صورت تمایل ۲ عدد
لوبیای قرمز خشک ۱۰۰ گرم(نصف لیوان)
کره ۵۰ گرم
آبگوشت ۴ لیوان(یا ۲ عدد قرص سوپ که در ۴ لیوان آب حل شده)
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ سبزیجات ایتالیایی
لوبیا را با مقداری آب می پزیم(یا از کنسرو لوبیا استفاده می کنیم)،آب گوشت را در قابلمه متناسب با مواد می ریزیم،قابلمه را روی آتش می گذاریم تا بجوشد،میخک را داخل آن می ریزیم،لوبیای سبز را به اندازه دو بند انگشت خرد می نمائیم،می شوئیم و در آب گوشت جوشان می ریزیم،پیاز را خلال می نمائیم،هویج را هم به شکل حلقه می بریم و هر حلقه را دو نیم می کنیم،
وقتی لوبیا کمی نرم شد هویج و پیاز را می ریزیم و بعد از چند جوش کدو را هم با پوست حلقه کرده آن را دو نیم نموده داخل سایر سبزیجات می ریزیم؛بعد نخود و ماکارونی را اضافه می نمائیم. باید تمام مواد پخته شده ولی له نشود و در صورت مصرف لوبیای قرمز پخته شده آن را هم اضافه می نمائیم. به اندازه کافی نمک و فلفل داخل این سوپ می ریزیم. در صورتیکه آب آن کم بود یک لیوان آبجوش داخل سوپ ریخته در آخر کار کره و سبزیجات خرد شده را اضافه نموده ،سوپ را داغ در سوپخوری می ریزیم و سر میز می بریم.
دستور شماره ۳
مواد لازم سوپ سبزیجات زمستانی
آب مرغ یک ونیم لیتر
جو پرک شده ۱۰گرم
کرفس ۲شاخه
تره فرنگی یک عدد
هویچ بزرگ ۲عدد
سیب زمینی یک عدد
جعفری ساطوری شده ۲قاشق غذاخوری
رب گوجه فرنگی ۲قاشق غذاخوری
برگ بو ۲عدد
نمک و فلفل به مقدار لازم
دستور پخت سوپ سبزیجات زمستانی
آب مرغ را درون قابلمه جاداری بریزد و همراه با برگ بو بگذاربد تا جوش بیاد. هویج ها را به صورت مربع های کوچک خرد کنید سپس سیب زمینی، کرفس ها و تره فرنگی را نیز خرد کرده داخل آبا مرغ بریزید و صبر کنید تا خوب بپزد. حالا سبزیجات و جوپرک شده را همراه با رب و فلفل به آب مرغ اضافه کنید و صبر کنید تا همه سبزیجات بپزند.(همراه با نان تست و جعفری سرو کنید). البته برخی به جای آن از قرص عصاره مرغ یا سبزیجات استفاده می کنند.
سخن پایانی
در ترکیب سوپ سبزیجاتی که قرار داده شده است از گوشت استفاده نشده است و تنها گاهی آب گوشت بکار رفته است اما ممکن است برخی به دستورهای گفته شده بر اساس سلیقه گوشت و یا مرغ اضافه کنند و در آخر سوپ را با میکس کردن سرو نمایند به هرحال برخی ترجیح می دهند که سلیقه ای عمل کنند.