طرز تهیه کوکو سبزی
یکی از غذاهایی که طرفدارن زیادی را دارد انواع کوکو می باشد که در انواع و طعم های مختلفی هستند و به شیوه های مختلفی برخی آن را درست می کنند و با تزیین زیبا برای سرو آماده می کنند. یکی از انواع کوکو که در میان برخی شناخته تر می باشد کوکو سبزی است که می توان آن را سرخ کرد ولی برخی ترجیح می دهند آن را داخل فر و یا ماکروفر تهیه کنند این غذا را می توان به همراه نان و یا پلو صرف کرد.
مواد لازم کوکوی سبزی برای ۳ تا ۶ نفر
جعفری دو پیمانه
شبت ۴/۱ پیمانه
شنبلیله و گشنیز از هر کدام نصف پیمانه
تره پیازچه نصف پیمانه
تخم مرغ هشت عدد
آرد یک قاشق چایخوری
زرشک یک قاشق غذاخوری
مغز گردو ۳/۱ پیمانه
فلفل سیاه و نمک به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو سبزی
سبزی را پاک کرده و شسته و در سبد ریخته تا آب آن برود بعد ریز خرد می کنیم سپس سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی سرخ می کنیم و می گذاریم سبزی سرد شود بعد تخم مرغها را در ظرفی شکسته و هم می زنیم آنگاه نمک و آرد را به تخم مرغ اضافه کرده و زرشک و گردوی خرد کرده را داخل آن می ریزیم سبزی که کامل سرد شد در مایع ریخته و بقیه روغن را داخل ماهیتابه ریخته آنرا روی حرارت قرار می دهیم تا روغن داغ شود.
بعد مایع را داخل روغن ریخته و روی مایه را با پشت قاشق صاف کرده و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم کوکو کامل پخته و برشته شود بعد کوکو را بهر فرم که بخواهیم برش داده و کوکو را بر می گردانیم تا طرف دیگر هم پخته و برشته شده سپس با تزیین زیبا کوکوسبزی را سرو می کنیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه خورشت قورمه سبزی جا افتاده
عکس تزیین زیبای کوکو سبزی
مواد لازم کوکو سبزی (در فر)
سبزی کوکو یک کیلو گرم (تره ، جعفری ، شبت ، گشنیز ، چند برگ کاهو)
تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد
روغن ۱ پیمانه سر خالی (۱۵۰گرم )
آرد گندم یک قاشق سوپخوری
نمک و ادویه به مقدار لازم
همچنین ببینید : طرز تهیه سبزی پلو مجلسی
دستور پخت کوکو سبزی در فر
سبزی را به دقت پاک کرده و شسته و در سبد ریخته تا آب آن کاملاً برود بعد ریز خرد می کنیم سبزی خرد شده را با دو سه قاشق روغن کمی سرخ کرده و اجازه می دهیم سبزی سرد شود. سپس تخم مرغ ها را در ظرفی شکسته و خوب هم زده آنگاه نمک و آرد را به تخم مرغ داخل آن می ریزیم و زرشک و گردوی خردکرده را نیز اضافه می کنیم سبزی که کاملاً سرد شد در مایه می ریزیم و بقیه روغن را داخل تابه گرد یا ظرف نسوزی میریزیم و در صورتیکه از تابه استفاده کردیم آن را روی شعله می گذاریم تا روغن داغ شود.
بعد مایه را داخل روغن میریزیم و روی مایه را با پشت قاشق صاف می کنیم و در آنرا می گذاریم. و حرارت زیر را ملایم میکنیم تا زیر کوکو کاملاً برشته شود. در مرحله بعدی کوکو را به فرم دلخواه برش می دهیم و قطعات کوکو را بر می گردانیم تا روی آن نیز کاملاً برشته شود اگر از ظرف نسوزاستفاده می کنید،روغن را در ظرف ریخته وداخل فر می گذاریم تا داغ شود بعد مایه را داخل روغن می ریزیم و ظرف را کف فر و در حرارت ۳۵۰ درجه می گذاریم در فر درب ظرف کوکو را لازم نیست بگذاریم کوکو را مدت سه ربع در فر می گذاریم تا کوکو پف کند و زیر و روی آن برشته و پخته شده کوکو در ظرف نسوز به آسانی بر می گردد.
نکته : در صورت تمایل از زرشک و گردو خرد شده از هر کدام به اندازه یک الی دو قاشق غذاخوری استفاده می کنیم.
سخن پایانی
برخی برای تهیه کوکو سبزی از سبزی خشک هم استفاده می کنند این غذای خوشمزه را می توان مجلسی هم آماده کرد بعضی ها کوکوی سبزی را قالبی و با رولتی هم آماده می کنند و برای تزیین رولی ها از ماست چکیده استفاده می کنند و با دیزاین و ظاهر زیبا و شیک آن را در مهمانی هایشان استفاده می کنند.