طرز تهیه خورشت قورمه سبزی
خورش مجلسی و خوشمزه قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی خوشمزه در ایران می باشد که طرفداران زیادی را به خود جذب کرده است البته ممکن است در مناطق مختلف با تغییراتی آن را درست کنند که باعث تاثیراتی در طعم و مزه آن شود به عنوان مثال بعضی سبزی آن را خوب سرخ می کنند اما بعضی ها ترجیح می دهند فقط کمی سبزی را تفت دهند یا اینکه اصلا سرخ نکنند این غذا را برخی با سبزی خشک آماده می کنند.
مواد لازم قورمه سبزی
سبری خورشتی یک کیلو
شامل جعفری و تره و کمی شنبلیله و اسفناج
گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی ۲/۱ پیمانه
لیمو عمانی درسته ۳ تا ۴ عدد
گرد لیمو یک قاشق سوپخوری
پیاز داغ ۳ قاشق سوپخوری
زعفران سائیده ۱ قاشق چایخوری
آب و روغن به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه قورمه سبزی
گوشت را تکه تکه می کنیم و با پیاز داغ ، لوبیا،لیمو عمانی و سه چهار لیوان آب می گذاریم نیم پز شود, سپس سبزی را به دقت تمیز می کنیم و می شوئیم , آب سبزی که کاملا گرفته شد ریز خرد می کنیم (می شود تره را جداگانه خرد کرد) بعد سبزی را با روغن کمی سرخ می کنیم و داخل گوشت می ریزیم و کمی نمک و فلفل و گرد لیمو به آن اضافه می کنیم و می گذاریم خورش آهسته بجوشد و به روغن بیافتد.می شود به جای گرد لیمو ۲ تا ۳ قاشق سوپ خوری آب لیمو به خورش بزنیم و در پایان زعفران و نمک را اضافه نموده و با چلو سرو می کنیم.
مواد لازم خورشت قورمه سبزی با مرغ
سبزی یک کیلو
سینه مرغ خرد شده نیم کیلو
لوبیای قرمز یا چشم بلبلی ۱۰۰گرم
لیمو عمانی درسته ۳ تا ۴ عدد
گرد لیمو یک قاشق سوپخوری
پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
همچنین ببینید : طرز تهیه خورشت قیمه مجلسی
دستور پخت خورشت قورمه سبزی با مرغ
گوشت را با پیاز داغ تفت می دهیم. بعد با لوبیا و لیموعمانی می گذاریم بپزد. کمی بعد سبزی را هم درون قابلمه می ریزیم و می گذاریم با هم بپزند. حتما قبل از اضافه کردن سبزی باید آن را تفت دهیم. آخر سر گرد لیمو و نمک هم به آن اضافه می کنیم. مامان من کمی هم آبغوره می ریخت.
روغن انداختن قورمه
برخی برایشان خیلی اهمیت دارد که چگونه قورمه سبزی روغن بیندازد که گفته شده برای اینکار زمانی که قورمه سبزی پخت درب ظرف را گذاشته و زیر حرارت غذا را آنقدر کم می کنیم که دیگر جوش نخورد حدود یک ربع بعد روغن می اندازد.
نکته پایانی در تهیه این خورش
برای اینکه خورشت زودتر آماده شود و زمان پخت کمتری ببرد از زودپز استفاده می کنیم و همه مواد را داخل زودپز ریخته و درب آن می بیندیم و اجازه می دهیم تا قرمه سبزی پخته شود البته البته برای پخت در زودپز باید تمام نکان احتیاطی رعایت شود و از چگونگی عملکرد و شیوه استفاده از آن آگاهی کامل را داشت