طرز تهیه مربای پرتقال
مربا پرتقال یکی از مرباهای مجلسی می باشد که برخی آن را به شکل حرفه ای درست می کنند مربا انواع مختلفی دارند که با طعم های متفاوتی هم هستند که ممکن است برخی به تعدادی از آن علاقه داشته باشند. برخی مربا را به شکل های مختلفی درست می کنند مربای پرتقال یکی از دسته مرباهایی است که آن را به اشکال متفاوتی تهیه می کنند و آن را می توان خوشمزه و زیبا سرو کرد.
مواد لازم مربای پرتقال درسته
پرتقال شش عدد
قند قدری
شکر دو کیلو
برگ شلغم قدری
طرز تهیه مربای پرتقال درسته
پرتقال را تمیز بشوئید و با دستمال خشک کنید، قند کلوخه را به دو قسمت نموده، و با هر یک از آن قطعات پرتقال را در دست گرفته پوستش را بسائید تا رنگ قند زرد گردد، قطعات قندی که رنگش زرد شد، در ظرف جداگانه ریخته بعدا ار آن شربت پرتقال درست کنید. پس از اینکه پرتقالها سائیده شد، آنها را در یک ظرف آب انداخته و در هوای آزاد بگذارید تا دو روز در آب بماند، آب ظرف باید روزی سه بار عوض شود.
بعد از دو روز پرتقالها را از آب در آورده و آنها را در دیگ نسبتاً بزرگی که محتوی آب جوش است بریزید و سپس آنها را از روی آتش برداشته و در آبکش صاف کنید، این را شش بار تکرار کنید و در دفعه ششم بگذارید پرتقالها آنقدر بجوشد که حتی پوستش هم بپزد. سپس پرتقالها را از دیگ در آورده بگذارید هوا بخورد، دو کیلو شکر را بجوشانید و در آن شش نخود جوهر لیمو بریزید، وقتیکه موقع قوام آمدنش نزدیک گردید، پرتقالها را در دیگ بگذارید تا بپزد.
مواد لازم مرباي پرتقال حلقه ای
پرتقال ده عدد
شكر دو كيلو
آب پرتقال یک پيمانه
آب چهار پيمانه
دستور تهیه مرباي پرتقال حلقه ای
پرتقالها را با آب چندين بار جوشانده و آب آن را خالي كرده و بعد از هر بار جوشاندن ۱۰ دقيقه در آبسرد قرار مي دهيم . سپس پرتقالها را چند ساعت در آب سرد قرار داده و چند بار آب آن را عوض مي كنيم . بعد پرتقال ها را از وسط نصب كرده و داخل شربت مي اندازيم و آب پرتقال را نيز اضافه مي كنيم و صبر مي كنيم تا قوام بيايد.
مواد لازم مربای پوست پرتقال
پوست پرتقال تازه یک کیلو
شکر یک و نیم کیلو
آب یک و نیم لیتر
آب لیمو دو قاشق غذاخوری
آموزش مربای پوست پرتقال
روی پرتقال ها شش برش طولی زده و به آرامی پوست آن ها را بکنید. هر برش پوست پرتقال را به صورت رول(لوله) بپیچانید و سپس یک خلال دندان به هر کدام بزنید تا به همین شکل باقی بماند(مطابق شکل). سپس رول ها را در قابلمه حاوی آب سرد ریخته و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. هنگامی که آب جوش آمد پس از پنج دقیقه آن را آبکش کنید. این عمل را سه بار تکرار نمایید سپس رول ها را در قابلمه ریخته و روی آن آب سرد بریزید و بگذارید تا ۲۴ساعت بماند. هر ۳ تا ۴ ساعت یک بار آن را عوض کنید تا تلخی پوست پرتقال گرفته شود(توجه داشته باشید که عطر پرتقال به طور کامل از بین نرود).
آب و شکر را در قابلمه ای بزرگ ریخته روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب به جوش آید و شکر حل شود. رول ها را به آب و شکر بیفزایید و بگذارید تا به آرامی بجوشد و پوست پرتقال شفاف شود. در پایان آبلیمو را اضافه کنید و سپس خلال ها را از رول ها خارج کرده و بگذارید شربت غلیظ شود. حرارت را خاموش کنید و بگذارید تا مربا سرد شود. مربا را در ظرف تمیزی بریزید، به طوری که شربت کاملا روی پوست پرتقال را بپوشاند، و آن را در جای خنک نگهداری کنید.
مواد لازم مارمالاد پرتقال
پرتقال ۴ عدد حدود ۵۰۰ گرم
شكر ۱/۲-۱ پيمانه
آب ۱/۴ پيمانه
ورقه ژلاتين ۲ ورق
طرز تهیه مارمالاد پرتقال
پرتقال را پوست گرفته , سپس به صورت پره در آورده ،بعد پره هاي پرتقال رانيز پوست گرفته و مغز آن را جدا مي كنيم .مغزها را درمخلوط كن ريخته وله مي كنيم . شكر را روي آن ريخته و روي جرارت تند قرار مي دهيم . زماني كه قوام آمد ، ورقه ژلاتين را به مدت دو دقيقه در مقداري آب خيس نموده سپس از آب بيرون آورده و به مارمالاد اضافه مي كنيم .يكي دو مرتبه هم مي زنيم و از روي حرارت بر مي داريم . پس از سرد شدن در ظرف مورد نظر قرار مي دهيم.
سخن پایانی
مربا ها را معمولا برای صبحانه استفاده می کنند و آن را به همراه کره میل می کنند اما گاهی از آن ها برای تزیین برخی از شیرینی ها هم مصرف می کنند البته برای دیزاین کیک و شیرینی بیشتر مارمالاد مانند مارمالاد پرتقال بکار می برند. امیدوارم که از دستور تهیه این مربای خوشمزه لذت برده و استفاده کرده باشید.