طرز تهیه کوکو سیب زمینی
برخی از افراد علاقه دارند تا برنامه غذایی بسیار متنوع داشته باشند و تا آنجا که می توانند و از غذاهای متنوع استفاده کنند و همینطور آن ها را به شکل های مختلفی آماده کنند. کوکوها انواع مختلفی دارند یکی از پرطرفدار های انواع آن کوکو سیب زمینی می باشد که طعم خوشمزه آن مورد استقبال برخی قرار گرفته است می توان این کوکو را مجلسی و قالبی هم تهیه کرد.
مواد لازم کوکوی سیب زمینی خام
سیب زمینی چهار عدد
پیاز یک عدد
تخم مرغ چهار عدد
آرد سفید یک قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
پودر سیر به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم
طرز تهیه کوکو سیب زمینی خام
سیب زمینی ها را خوب می شوییم سپس آن ها را پوست می گیریم و آن ها را ریز رنده می کنیم سپس پیاز را پوست گرفته و آن را هم رنده می کنیم و به سیب زمینی اضافه می کنیم سپس تخم مرغ ها را در ظرف جداگانه می شکنیم و به سیب زمینی و پیاز اضافه کرده در نهایت آرد را به همراه نمک و ادویه های دیگر داخل مواد می ریزیم و به خوبی آن ه را با هم ترکیب میکنیم سپس زوغن را داخل ماهیتابه می ریزیم و زمانی که روغن داغ شد مواد را به شکل دلخواه داخل تابه می ریزیم و اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم مواد پخته شوند زمانیکه یکطرف کوکو سرخ شد آن را برمی گردانیم تا طرف دیگر کوکو هم سرخ شود سپس آن را به همراه نان و تزیین زیبا سرو می کنیم.
نکته : اگر کوکو خرد می شد و استحکام خوبی نداشت یا به عبارتی برای وا نرفتن کوکو مقداری آرد به آن اضافه می کنیم.
مواد لازم کوکو سیب زمینی در فر ( برای ۶ نفر )
سيبزميني دوكيلو
تخممرغ زده شده دو عدد
پودر نان خشک هفت قاشق غذاخوری
نمک دو قاشق چايخوی
پياز رنده شده سه عدد
روغن مايع نصف پيمانه
دستور پخت کوکو سیب زمینی در فر
فر را از قبل با دمای ۲۰۰ درجه سانتيگراد يا ۴۰۰ درجه فارنهايت روشن نمایید سيبزمينی ها را پوست كنده و ريز رنده كنيد سيب زمینیها رنده شده را به همراه پودر نان خشک و تخم مرغ و نمک و فلفل سياه داخل ظرفی می ریزیم و به خوبی هم مواد را با هم مخلوط می کنیم و هم می زنیم تا تخم مرغها كمی پف كنند. در اين هنگام پياز رنده شده را به آن اضافه نمایید و شش قاشق غذاخوری روغن در آن ريخته و هم بزنيد بقيه روغن را در ظرف مناسب فر كه متناسب با اندازه مايه كوكو باشد بريزيد.
اندازه ظرف بايد طوری باشد كه ضخامت كوكو حداكثر ۴ سانتيمتر شود. قالب را با روغن درون فر قرار داده تا روغن داغ شود. قالب را با احتياط از درون فر بيرون آورده و مايه كوكو را درون ظرف پهن كنيد. هرچه روغن داغ تر باشد كوكوی برشته تری خواهيد داشت قالب كوكو را به مدت ۴۵ تا ۶۰ دقيقه در فر بگذاريد تا پخته و طلايي تيره شود. كوكوي آماده شده را بلافاصله برش داده و سرو كنيد.
همچنین ببینید : طرز تهیه کوکو سبزی با فر
مواد لازم کوکو سیب زمینی پخته با پنیر
سیب زمینی پنج تا شش عدد متوسط
تخم مرغ دو تا سه عدد کامل
آرد سیب زمینی یک قاشق غذاخوری
پودر سیر در صورت تمایل یک قاشق غذاخوری
کره بیست و پنج گرم
شیر یک الی دو قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و ادویه به مقدار لازم
جعفری خردشده یک قاشق غذاخوری
پنیر چدار یک قاشق غذاخوری
آموزش تهیه کوکو سیب زمینی پخته
سیب زمینی ها را آب پز کرده بعد پوست گرفته و به خوبی سیب زمینی ها را له یا رنده ریز می کنیم . سیب زمین ها را داخل ظرف مناسبی می ریزیم و نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کرده وهمه را با هم مخلوط کرده بعد یکی یکی تخم مرغ ها را به آن اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم معمولا دو عدد تخم مرغ برای این مقدار کافی است که این بستگی به نوع سیب زمینی دارد. دقت کنید اندازه تخم مرغ زیاد نباشد تا مواد خیلی شل نشوند ولی اگر تخم مرغ بیشتری نیاز بود حداکثر سه عدد کافی است.
بعد شیر را اضافه کرده پودر سیر، کره و در آخر جعفری خرد شده را اضافه کرده و همه را با هم ترکیب می کنیم یکدست شده حدود ۱۵ دقیقه بگذارید مواد در یخچال قرار می دهیم. در تابه مناسبی چند قاشق روغن ریخته و کمی حرارت را زیاد کنید تا روغن خوب داغ شود. به اندازه یک نارنگی کوچک از مواد بردارید و با کمک دست به شکل مورد نظر مواد را صاف کنید و یکی یکی در روغن بیندازید. حرارت را بسیار ملایم کنید و بگذارید کوکوها سرخ شوند سپس روی صافی قرار می دهیم تا روغن آن گرفته شود بعد پنیر چدار را رنده می کنیم و روی آن می ریزیم برخی هم پنیر را به مواد کوکو اضافه می کنند.
سحن پایانی
برای تهیه کوکوسیب زمینی برخی از راه های مختلفی استفاده می کنند می توان خام یا پخته درست کرد به همراه پنیر و یا سوخاری آماده کرد علاوه بر این کوکو سیب زمینی شکم پر و یا به همراه مرغ و قارچ هم را هم بعضی ها به خوبی طبخ می کنند
منبع : وبگاه گروه آشپزی