طرز تهیه شله زرد
یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی شله زرد می باشد که در بین افراد زیادی از محبوبیت خاصی برخورد دار می باشد این دسر خوشمزه را بیشتر در ماه مبارک رمضان درست می شود و برای سفره افطار تدارک دیده می شود. دسر ها انواع مختلفی دارند که تعدادی از آن ها ایرانی هستند شله زرد را می توان به شکل های مختلفی سرو کرد برخی این دسر را خیلی خوب تهیه می کنند.
مواد لازم شله زرد
برنج – یک کیلوگرم
شکر – ۲ کیلوگرم
کره – ۱۵۰ گرم
زعفران سائیده : ۵/۱ مثقال(۶ گرم)
گلاب – ۱پیمانه
خلال بادام – ۱۵۰ گرم
خلال پسته برای تزئین – ۵۰ گرم
دستور تهیه شله زرد
برنج را شسته و به مدت چهار ساعت خيس كنيد.برنج را پیمانه کرده و از ۶ تا ۷ برابر برنج، آب در نظر می گیریم. سپس برنج را بدقت شسته و ۶ برابر، آب روی آن میریزیم و برنج را روی آتش گذاشته تا جوش بیاید. شعله را ملايم كرده تا برنج بپزد.وقتی مغز برنج کاملا نرم شد، شکر را داخل برنج ریخته و مرتب بهم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیفتد.
در صورتی که شله زرد سفت بود ۱ تا ۲ پیمانه دیگر آب گرم اضافه می کنیم. سپس زعفران را در کمی آب جوش حل می نمائیم و داخل شلهزرد میریزیم. سپس کره را داغ کرده و به شله زرد اضافه می کنیم. آنگاه کمی از بادام را به آن اضافه می کنیم.گلاب را نیز افزوده و شله زرد را بهم می زنیم تا تمام مواد کاملا با هم مخلوط شوند. سپس درب را بسته و در صورت استفاده از فر، شله زرد را در کف فر با حرارت ملایم بمدت نیم ساعت می گذاریم. در غیر اینصورت می توان روی شعله گذاشت و بعد از جا افتادن شله زرد، آن را در ظرف می کشیم و بعد از خنک شدن با دارچین و خلال بادام و پسته تزئین می کنیم.
شله زرد قالبی
برای داشتن شله زرد قالبی در آخرین مرحله طبخ مقداری ژلاتین رقیق شده را داخل آن می ریزیم و بعد از شش دقیقه جوش خوردن زیر حرارت را کم کرده و حدود یازده دقیقه آن را دم می کنیم سپس ظرف مناسبی را انتخاب کرده و مقداری چری می کنیم و شله زرد را داخل آن می ریزیم و حدود چهار ساعت داخل یخچال قرار می دهیم تا خوب سفت شود سپس آن را در ظرف مورد نظرمان برمی گردانیم و با تزیین مناسب سرو می کنیم.
چگونه مانع از بین رفتن عطر زعفران شویم ؟
یکی از مواردی که برخی آن رعایت می کنند و به آن اهمیت می دهند علاوه بر اینکه زعفران خالص استفاده می کنند زعفران را در هنگام نياز می سابند كه بوي عطر آن از بين نرود در ضمن زعفران را با آسياببرقی آسياب نمی كنند تا بو و رنگ آن حفظ شود.
کیفیت شله زرد
جهت افزايش كيفيت شله زرد بايد از برنج مرغوب و ایرانی استفاده كرد که البته بهتر است برنج نیم دانه را جایگزین برنج درسته کنیم و ترجیحا از برنج درجه یک شمالی مصرف می کنیم تا علاوه بر طعم خوب عطر دلنشنی هم داشته باشد موارد دیگری که می تواند در کفیت شله زرد نقش داشته باشد انتخاب گلاب و زعفران خوب و مناسب می باشد.
تزیین شله زرد
در ابتدا بهتر است خلال بادام به مدت دو ساعت در آب خيسانده شود و بعد استفاده گردد سپس شله زرد را داخل ظرف می کنیم مقداری که سرد شد روی آن با استفاده از دارچین و پودر نارگیل و خلال بادام و خلال و یا پودر پسته تزیین می کنیم به عنوان مثال می توان با خلال بادام روی آن را گل درست کنیم برخی هم با استفاده از غنچه گل محمدی شله زرد را دیزاین می کنند. در ادامه عکس هایی از تزیین شله زرد می توانید مشاهده نمایید.
تصاویر زیبا از یک شله زرد نذری
تزئین زیبا شله زرد مجلسی و خوشمزه
سخن پایانی
شله زرد علاه بر اینکه خواص مختلفی دارد یکی از بهترین دسر ها در ماه رمضان و مهمانی های می باشد که می تواند در کنار طعم عالی برای مهمانان باعث زیبا تر شدن سفره شما در مراسم های مختلف شود. در کنار این مسائل نذری دادن شله زرد نیز کاری هست که در میان ایرانیان بسیار محبوب است.