طرز تهیه زولبیا بامیه
شیرینی ها انواع مختلفی دارند که که هر نوع آن می تواند در کشور خاصی برای اولین بار درست شده باشد و به مرور زمان به کشور های دیگر هم راه یافته باشد و مورد پسند و توجه مردم اون منطقه واقع شده باشد برخی کلا به شیرینی علاقه زیادی دارند که در مواقعی هم ترجیح می دهند آن را در منزل به صورت شیرینی خانگی تهیه کنند حتی برخی از این روش برای کسب درآمد استفاده می کنند. امروز برای شما آموزش تهیه زولبیا بامیه را قرار داده ایم.
مواد لازم زولبیا
نشاسته نصف لیوان
ماست نصف لیوان
آرد نصف قاشق سوپخوری
بکینگ پودر نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده یک الی دو قاشق سوپخوری
روغن به مقدار لازم
شربت مخصوص به مقدار لازم
طرز تهیه زولبیا
نشاسته را داخل ظرفی ریخته سپس ماست را به آن اضافه کرده و شروع می کنیم با قاشق آن ها را با هم مخلوط کردن تا کاملا یکدست شود سپس آرد و بکینگ پودر را داخل آن ریخته و با هم به خوبی ترکیب می کنیم تا حالتی روان و صافی داشته باشد.
بعد صافی مناسبی را مانند الک را درب ظرفی قرار می دهیم و مخلوط موادمان را از آن عبور می دهیم سپس زعفران را به آن اضافه کرده و درب ظرف را سلفون کشیده و اجازه می دهیم حدود ۶۰ الی ۶۵ دقیقه در محیط خانه بماند و در اصطلاح به آن استراحت می دهیم.
بعد از آن سلفون را از ظرف جدا می کنیم و مواد را هم می زنیم و داخل قیف مناسبی مانند جای سس که دهانه باریک داشته باشد می ریزیم و مقداری روغن به اندازه ای که روی زوبیا را بگیرد داخل قابلمه نچسبی می ریزیم و زمانی که گرم شد با استفاده از قیف مواد را به شکل دورانی داخل قابلمه ریخته و زمانیکه خودش را گرفت آن را برمی گردانیم و بعد آن را از روغن بوسیله چنگال خارج می کنیم.
سپس زولبیا را داخل شربتی که ولرم است قرار می دهیم و بعد آن را شهد خارج کرده و این کار را آنقدر تکرار می کنیم تا موادمان تمام شود سپس آن ها را داخل ظرف مناسبی قرار می دهیم و برای تزیین آن از گل محمدی و خلال و یا پودر پسته و پودر نارگیل استفاده می کنیم.
نکته : برخی داخل مواد زولبیا مقداری جوش شیرین هم اضافه می کنند.
همچنین ببینید : طرز تهیه کیک اسفنجی ساده
مواد لازم بامیه
مواد لازم
آرد شیرینی پزی نصف لیوان
تخم مرغ یکی و نصفی
آب نصف لیوان
عسل یک قاشق غذاخوری
کره ده گرم
وانیل نصف قاشق چایخوری
روغن برای سرخ کردن به مقدار لازم
شربت مخصوص به مقدار لازم
طرز تهیه بامیه
برای احتیاط آرد را الک می کنیم سپس آب را داخل قابلمه نچسبی می ریزیم و آن را روی حرارت ملایم قرار می دهیم کره به دمای محیط رسیده را داخل آن ریخته بعد هم عسل را به آن اضافه می کنیم بعد از اینکه گوشه های ظرف روی آب شروع به حباب زدن کرد آرد را داخل آن ریخته و حدود هشت الی نه دقیقه آن را هم می زنیم بطوریکه خمیر را چندین بار باز بسته می کنیم سپس آن را از روی حرارت برداشته و به ظرفی منتقل می کنیم و آن را باز کرده تا حرارت خمیر مقداری پایین آید و دیگر آنقدر داغ نباشد.
بعد هر یک از تخم مرغ ها را در ظرفی جدا می شکنیم و یکی از آن ها را مقداری هم می زنیم سپس خمیر را داخل ظرف مناسبی می ریزیم و تخم مرغ را که هم نزدیم را به آن اضافه می کنیم و با همزن شروع به هم زدن می کنیم تا کاملا خمیر و تخم مرغ با هم مخلوط شوند سپس نیمی از تخم مرغی را که هم زدیم را داخل خمیر ریخته و دوباره شروع به همزدن با استفاده از همزن می کنیم تا در نهایت خمیر یکدست و چسبنده ای داشته باشیم.
بعد خمیر را داخل قیف می ریزیم و مقداری روغن داخل ظرف پهن و مناسبی می ریزیم سپس خمیر را از قیف خارج کرده و به اندازه دلخواه برش می دهیم و داخل روغن می اندازیم تا به سطح ظرف نجسبند و این کار را ادامه می دهیم تا خمیر تمام شود.
سپس به اندازه ای که روغن روی خمیر ها را بگیرد داخل قابلمه نچسبی می ریزیم و روی حرارت کم قرار می دهیم وقتی روغن گرم شد برش های خمیر را داخل روغن ریخته و اجازه می دهیم تا با همان حرارت کم آن ها یکدست سرخ شوند.
زمانیکه دو طرف بامیه ها سرخ شد حرارت را خاموش کرده و آنها را بوسیله صافی از روغن خارج کرده و داخل شربت سرد می ریزیم و بعد آن ها را هم می زنیم تا همگی به شهد آغشته شوند سپس آن را داخل ظرف زیبایی ریخته و با استفاده از پودر نارگیل و خلال پسته و گل محمدی تزیین می کنیم.
نکته : برخی به جای کره یک قاشق روغن جامد استفاده می کنند.
مواد لازم شربت زولبیا و بامیه
شکر یک لیوان
آب نصف لیوان
گلاب سه قاشق غذاخوری
آب لیمو یک الی دو قاشق مرباخوری
زعفران دم کرده سه قاشق غذاخوری
طرز تهیه شربت زولبیا و بامیه
آب را داخل قابلمه مناسبی ریخته و روی حرارت قرار می دهیم سپس شکر و گلاب و آبلیمو را داخل آن ریخته و بدون اینکه آن را هم بزنیم اجازه می دهیم شکر داخل آب حل شود و بعد زعفران را داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا شربت به قوام مناسب برسد.
نکته : برخی برای قوام شهد از گلوگز استفاده می کنند.
سخن پایانی
زولبیا بامیه یکی از شیرینی های است که طرفدار زیادی دارد این شیرینی بیشتر در ماه رمضان مورد مصرف قرار می گیرد برخی زولبیا و بامیه خانگی درست می کنند این شیرینی خوشمزه را وقتی در خانه و منزل تهیه می کنیم باید نکاتی را رعایت کرد تا خوب و مجلسی آماده می کنند.