طرز تهیه کیک اسفنجی
کیک ها نواع مختلفی دارند که برخی از آن ها را می توان با طعم های مختلف سرو کرد و بعضی ها بر اساس سلیقه خود و خانواده آن را ها سعی می کنند درست کنند و در کنار همدیگر آن را میل کنند علاوه بر آن برای درست کردن کیک روش های مختلفی وجود دارد که برخی بر اساس امکاناتی که دارند یکی از آن روش ها را انتخاب می کنند و کیک مورد نظر خود را آماده می کنند و سعی می کنند تا آن را در بصورت کیک خانگی تهیه کنند. امروز برای شما آموزش تهیه کیک اسفنجی را قرار داده ایم.
مواد لازم کیک اسفنجی ساده بدون شیر
تخم مرغ ۴ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
آرد ۱۰۰ گرم
بيکينگ پودر ۲/۱ قاشق چايخوری
وانيل ۴/۱ قاشق چايخوری
آب جوش ۴/۱ پيمانه
طرز تهیه کیک اسفنجی ساده بدون شیر
زرده و سفيده تخم مرغ ها را از هم جدا کرده زرده ها را با شکر و وانيل و آب جوش مي زنيم، با هم زن برقی سفيده ها را نيز جداگانه مي زنيم تا فرم بگيرد و به زرده زده شده اضافه مي کنيم در آخر آرد و بيکينگ پودر را اضافه کرده مايه را به آرامي مخلوط مي کنيم و داخل قالب گرد مناسبي به قطر ۲۳ سانتي متر ريخته و در فر گرم شده با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد به مدت ۴۵ دقيقه مي پزيم.
همچنین ببینید : طرز تهیه نان لواش خانگی
مواد لازم کیک اسفنجی با ماست در ماکروفر
آرد نصف پیمانه
روغن یک ششم
شکر یک سوم پیمانه
تخم مرغ یک عدد
ماست یک سوم
بکینگ پودر یک قاشق چای خوری
وانیل یک سوم قاشق چای خوری
دستور پخت کیک اسفنجی با ماست در ماکروفر
تخم مرغ را در ظرف مناسبی می شکنیم سپس آن را مقداری هم می زنیم بعد شکر را داخل آن ریخته و دوباره شروع می کنیم آن را هم زدن حدود یازده دقیقه تا زمانی که کرم رنگ و کشدار شود سپس روغن را داخل آن ریخته و کمی هم زده بعد ماست را به آن ها اضافه کرده و مقداری هم می زنیم سپس آرد را با بکینگ پودر و وانیل مخلوط کرده و آن را کم کم به تخم مرغ اضافه کرده و آن را آرام آرام به شکل دورانی یکطرفه مخلوط می کنیم سپس غالب مورد نظر را چرب کرده و مایع کیک را داخل آن می ریزیم و دکمه کانکشن ماکروفر را می زنیم تا داخل ماکروفر گرم شود.
بعد از اینکه صدای بوق ماکروفر را شنیدم آن را خاموش کرده و غالب کیک را روی پایه فلزی کوتاه آن قرار می دهیم و درب ماکرویو را بسته و دکمه کانوکشن را می زنیم و دمای ۱۸۰ درجه را انتخاب کرده و حدود ۳۲ تا ۴۰ دقیقه به آن زمان می دهیم بعد از اینکه کیک آماده شد آن را از ماکروفر خارج کرده و اجازه می دهیم تا کیک سرد شود بعد کیک را از غالب به ظرف در آورده و داخل ظرف دلخواه قرار داده و روی آن را می توانیم با خامه قنادی و یا میوه دلخواه و عسل تزیین کنیم.
مواد لازم کیک اسفنجی شکلاتی
تخم مرغ ۶ عدد
پودر شکر ۴/۳ لیوان
وانیل کمی
رنده پوست لیموترش ۲/۱ قاشق مرباخوری
آرد ۱ لیوان
پودر کاکائو ۴/۱ لیوان
مواد لازم برای کرم شکلات
کره ۴/۱ لیوان
خامه ۱۰۰ گرم
شیر عسل ۱ لیوان
شکلات تخته ای رنده شده ۲ لیوان
طرز تهیه کیک اسفنجی شکلاتی
تخم مرغ ، پودر شکر ، رنده پوست لیموترش و وانیل را به مدت ۶ الی ۸ دقیقه با همزن برقی بزنید.پودر کاکائو و آرد را با هم مخلوط کرده و کم کم در ۳ مرحله به مواد اضافه کرده و با قاشق چوبی هم بزنید. قالب مستطیل شکل به اندازه ۳۰*۴۰ سانتی متری را چرب کرده و آرد بپاشید سپس مواد آماده شده را در قالب بریزید بطوریکه مواد به طور یکنواخت در تمام سطح ظرف ریخته شود.ظرف را به مدت ۲۵ الی ۳۰ دقیقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد در فر بگذارید تا کیک پخته شود.
سپس ظرف را از فر خارج کرده کنار بگذارید تا کیک خنک شود.کیک را از وسط با کارد به دو قسمت تقسم کنید. روی قسمت اول کیک را نصف کرم شکلات بکشید سپس قسمت دوم کیک را روی آن گذاشته و روی کیک و اطراف آن را نصف کرم باقی مانده بکشید. و کیک را به صورت دلخواه خود تزئین کنید.کیک را در یخچال بگذارید تا خنک شود.
روش درست کردن کرم شکلات
شیرعسل ، کره و شکلات تخته ای را با هم مخلوط کرده روی حرارت ملایم بگذارید تا شکلات و کره ذوب شوند. خامه را به مواد اضافه کرده روی حرارت هم بزنید تا وقتی که کرم نرمی بدست آید. کرم بدست آمده را کنار بگذارید تا در حرارت اتاق خنک شود.
علت خراب شدن کیک اسفنجی
خوب عمل آوردن کیک اسفنجی نیازمند رعایت دقیق دستور تهیه کیک اسفنجی می باشد . در صورتی که همه عوامل را رعایت کردید و کیک اسفنجی شما زمخت یا زبر و چسبنده درامد علل آن را می توانید در زیر مطالعه نموده و آن را رفع نمایید.
زمختی و زبری کیک اسفنجی
داغ بودن بیش از حد فر و زدن فوق العاده زیاد مواد کیک اسفنجی موجب می شود کیک بافت مناسب را از دست بدهد. همچنین زده نشدن سفیده تخم مرغ به اندازه کافی و خوب مخلوط نشدن مواد با هم موجب زیری کیک می شود.
چسبندگی رویه کیک
بیش از حد زدن زرده تخم مرغ و پختن کیک در زمانی کمتر از مدت کافی چسبندگی رویه کیک را به دنبال دارد.
پف نکردن کیک اسفنجی
کم زدن سفیده تخم مرغ یا زیاده از حد زدن آن پس از فرم گرفتن و زدن یا هم زدن زرده تخم مرغ و سفیده تخم مرغ به جای مخلوط نمودن آن دو از روی اصول صحیح (با لیسک و به حالت دورانی). از دلایل دیگر پف نکردن کیک اسفنجی می توان به بزرگ بودن قالب نسبت به حجم خمیر،داغ بودن بیش از حد فر و باز کردن در فر قبل از سپری شدن دو سوم زمان پخت کیک می توان اشاره کرد.
سخن پایانی
کیک اسفنجی یکی از کیک های پایه می باشد که می توان آن را به روش های مختلفی درست کرد می توان آن ر بدون فر هم پخت و در ترکیب آن از شیر استفاده کرد برخی از آن برای تهیه کیک تولد هم استفاده می کنند و سعی می کنند آن را با تزیین و دیزاین زیبا برای مراسم تولد عزیزانشان آماده کنند و تا جایی که می توان آن را از بیرون از منزل تهیه نکنند.
منبع:وبگاه گروه آشپزی