طرز تهیه سوپ مرغ
سوپ مرغ یکی از انواع سوپهای پرطرفدار می باشد که از آن می توان به عنوان غذای اصلی و یا پیش غذا استفاده کرد و در کنارعزیزانمان میل کنیم برخی در زمان سرماخوردگی سعی می کنند سوپ بخورند به دلیل اینکه روان است و معمولا از مواد مغذی داخل آن استفاده می کنند و جز غذاهای آبپز هم به حساب می آیند سوپ مرغ را می توان به شکل مختلفی تهیه کرد و در مواد اولیه و ترکیب آن تغییراتی ایجاد کرد.
مواد لازم سوپ مرغ
آب مرغ به مقدار لازم
هویج خرد شده یک عدد
ماکارونی سوپ یک بسته
گوشت مرغ پخته و ریز شده یک سینه
جعفری تازه خرد شده یک چهارم پیمانه
سیب زمینی نگینی خرد شده یک عدد
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری
روغن به مقدار لازم
نمک و ادویه به مقدار لازم
یک چهارم پیمانه شوید تازه خرد شده یا یک قاشق غذاخوری شوید خشک
دستور پخت سوپ مرغ
آب مرغ را در قابلمه بریزید تا به جوش بیاید حال هویج را به آن اضافه کنید تا بپزد بعد از پخته شدن، سیب زمینی را اضافه کنید حال ماکارونی را اضافه کنید بعد از نیم پز شدن شوید و جعفری را همراه مرغ داخل قابلمه بریزید. حال رب گوجه را کمی با روغن تفت دهید تا خوش رنگ تر شود و به ظرف اضافه کنید. با اضافه کردن نمک و فلفل غذای شما آماده است.
دستور شماره ۲
مواد لازم سوپ مرغ و لیمو
استخوان مرغ نيم كيلوگرم
برنج خيسكرده يك پيمانه
سير كوبيدهشده دو حبه
ليموترش دو عدد
نمك و فلفل به ميزان لازم
كرفس خردشده سه ساقه
طرز تهیه سوپ مرغ و لیمو
ابتدا استخوان مرغ را همراه سير، پياز و كرفس با هشت ليوان آب روي حرارت گذاشته وقتي جوش آمد آب ليمو را گرفته با كمي پوست آن، نمك و فلفل به سوپ اضافه كرده بعد روي حرارت كم به مدت يك ساعت بگذاريد بپزد. پس از اين زمان آب مرغ را صاف كرده و دوباره روي حرارت گذاشته برنج را به آن اضافه كرده پس از جوش آمدن ۱۵ دقيقه به آن زمان داده تا برنج پخته شود حالا سوپ آماده است. در صورت تمايل ميتوانيد دوباره به آن آبليمو اضافه كنيد.
دستور شماره ۳
مواد لازم سوپ مرغ با برنج
مرغ ۱۰۰ گرم
برنج ۲/۱ لیوان
آب ۸ لیوان
کره ۱قاشق غذاخوری
جعفری ریز شده ۳/۱ لیوان
نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ مرغ با برنج
- مرغ را تکه می کنیم خوب می شوییم و در قابلمه می رییم.سپس آب را به آن اضافه می کنیم.
- ابتدا شعله را زیاد می کنیم تا آب بجوش آید سپس شعله را کم کرده و می گذاریم مرغ به مدت ۲ ساعت بپزد.
- پوست واستخوان مرغ را جدا کرده و آن را ریش ریش می کنیم.
- مرغ ریش شده را با آب مرغ مخلوط کرده و روی حرارت ملایم می گذاریم.
- برنج و جعفری را به آن اضافه می کنیم.
- نمک و فلفل را اضافه کرده می گذاریم سوپ به مدت ۲ ساعت با حرارت ملایم درست شود.
- در اخر کره را به آن اضافه کرده هم می زنیم و سپس سوپ را در ظرف مخصوص می ریزیم.
دستور شماره ۴
مواد لازم سوپ مرغ و قارچ
قارچ ۳۰۰گرم
مرغ ۳۰۰ گرم
پیاز سرخ شده نصف قاشق غذاخوری
هویج ۲عدد
نخود فرنگی ۵۰ گرم
فلفل دلمه ای خرد شده یک قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
آرد گندم سه قاشق غذاخوری
کره ۵۰ گرم
شیر یک لیوان بزرگ
خامه ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری
پودر سیر ۴/۱ قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان کافی
طرز تهیه سوپ مرغ و قارچ
ابتدا قارچها را بشوئید و بصورت عمودی خرد کنید و در مقدار کمی روغن سرخ نمائید. بال و گردن مرغ را با پیاز سرخ شده و هویج که قبلاً شسته و خرد کرده اید و نخود فرنگی و فلفل دلمه ای و کمی نمک ودر صورت تمایل کمی زردچوبه تفت دهید و با یک استکان آب بگذارید بپزد تا آبش به اندازه ۳ یا ۴ قاشق غذاخوری شود.
سپس آرد را با کره کمی تفت دهید و نمک و فلفل را بیافزائید و شیر را کم کم اضافه نمائید تا آرد گلوله نشود، و مرتب بهم بزنید. استخوانهای مرغ را جدا نموده و با آب و ومخلفات آن به مخلوط آرداضافه نمائید. قارچ سرخ شده را نیز به سوپ اضافه نمائید. و مرتب سوپ را بهم بزنید در آخر پودر سیر را اضافه نموده و در صورتیکه غلظت سوپ مورد پسندتان بود جعفری را بیافزائید وگرنه اجازه دهید سوپ بیشتر بپزد تا غلیظ شود. سپس سوپ را از روی حرارت بردارید و خامه را به آن بیافزائید.
توجه : این سوپ بسیار لذیذ است و در صورتیکه مرغ و نخود فرنگی و فلفل سبز را نیز حذف نمائید باز هم بسیار خوشمزه خواهد بود و در زمان بسیار کمی نیز حاضر می شود.
دستور شماره ۵
مواد لازم سوپ کاری مرغ
سينه مرغ ۲۰۰ گرم
سيرساطوريشده يك حبه
كره ۷۰ گرم
عصاره مرغ يك ليتر
آرد سه قاشق سوپخوري
نمك و فلفل به ميزان لازم
روغن مايع چهار قاشق سوپخوري
پودر كاري يك قاشق غذاخوري
پياز یک عدد
طرز تهیه سوپ کاری مرغ
مرغ را به تكههای كوچك خرد كرده و در روغن تفت میدهیم. بعد كمی نمك و فلفل را به آن میافزاییم و كنار میگذاریم. سپس پیاز را نگینی ریزكرده و كمی در كره تفت میدهیم، سیرساطوری شده و آرد را اضافه میكنیم و روی حرارت ملایم میگذاریم تا بوی خامی آرد گرفته شود، ولی رنگ آن تغییر نكند.
عصاره مرغ را به آرد اضافه كرده و روی حرارت ملایم مرتب هم میزنیم تا گلولهای از آرد نماند، وقتی مایع یكدستی به دست آوردیم در صورت تمایل آن را از صافی عبور میدهیم تا پیاز و سیر از سس بشامل جدا شود. در این مرحله مرغ را به سس اضافه كرده نمك و فلفل را به آن میافزاییم، سپس پودر كاری را به سوپ اضافه میكنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم. در این حالت ضمن اینكه مرغ میپزد، سوپ غلظت لازم را به دست میآورد.
نتیجه پایانی
بهتر زمانیکه به سوپ ادویه می کنیم حواسمان باشد مثلا اگر سرماخورده ایم و یا حساسیت داری از ادویه هایی که برای آن بیماری مضر است را استفاده نکنیم و مناسب شرایط آن را تهیه کنیم برخی ترجیح می دهند زمانیکه برای مهمانی هایشان به به عنوان پیش غذا سوپ را درست کنند به آن را مقداری تند سرو کنند.