طرز تهیه سوپ عدس
سوپ عدس در آموزش و به شکل های مختلفی در اینجا قرار داده شده است که با توجه به مواد اولیه خود می توان از بین آن ها یکی را انتخاب و درست کرد عدس به تنهایی دارای خواص متعددی می باشد و وجود عدس در این سوپ ها می تواند آن ها را گزینه ای برای انتخاب کردن قرار دهد یکی از راههایی که به خوشمزه تر شدن سوپ کمک می کند جا افتادگی آن می باشد و اینکه زمان پخت مناسبی به آن بدهیم پس بهتر است سوپ عدس را با حوصله و رعایت نکات کلیدی آن آماده کنیم.
مواد لازم سوپ عدس
▪ گوشت به میزان لازم
▪ یک عدد پیاز بزرگ خرد شده
▪ سه عدد هویج متوسط پوست کنده و خردشده
▪ سه حبه سیر خردشده
▪ دو قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
▪ یک ونیم پیمانه عدس شسته شده
▪ نصف قاشق چایخوری آویشن خشک
▪ مقداری آب گوشت و یا مرغ
▪ یک قاشق غذاخوری سرکه
▪ نمک و فلفل به میزان لازم
دستور پخت سوپ عدس
در یک ظرف بزرگ گوشت خرده شده را بپزید. پیاز را سرخ کرده همراه با هویج و سیر به آن اضافه کنید. حالا رب گوجه را با آن مخلوط کنید. عدس، آب گوشت، آویشن و دو پیمانه آب را هم در ظرف بریزید حرارت را کم کنید تا همه مواد نیم ساعت با هم بپزند. حال نمک، فلفل و سرکه را اضافه کنید. غذا آماده است.
دستور شماره ۲
مواد لازم سوپ ویژه عدس
مواد لازم برای ۶ نفر
▪ دو عدد پیاز خرد شده
▪ دو حبه سیر
▪ چهار عدد گوجه فرنگی
▪ نصف قاشق مرباخوری زردچوبه
▪ یک قاشق مرباخوری دارچین
▪ نصف فنجان آب مرغ
▪ ۲۲۵ گرم عدس
▪ چهار فنجان آب
▪ ۴۰۰ گرم شیر نارگیلی
▪ یک قاشق مرباخوری آب لیموترش
▪ نمک و فلفل
طرز تهیه سوپ ویژه عدس
در قابلمه ای پیاز، سیر، گوجه فرنگی و زردچوبه و دارچین را ریخته و آب را به آن اضافه کنید. عدس ها را شسته و به مواد اضافه کنید، پس از آن که مواد درون قابلمه به جوش آمد، در آن را بگذارید و اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه بپزد و عدس ها نرم شوند. سپس آب مرغ را اضافه کرده و اجازه دهید، چند جوش بزند. مواد را درون مخلوط کن ریخته و تا جایی مخلوط کنید که یکدست شود. سپس شیر نارگیل را اضافه کرده و آب لیموترش را به آن بیفزایید و به میزان دلخواه نمک و فلفل به آن اضافه کنید. پس از جوش آمدن مواد، وقتی که چند جوش زد آن را با کمی شیر نارگیل تزئین کرده و سوپ را گرم میل کنید.
دستور شماره ۳
مواد لازم سوپ دال عدس
(براي چهار نفر)
روغن زيتون – سه قاشق غذاخوري
پياز خرد شده – يك عدد
كرفس خرد شده – دو شاخه
هويج ورقه شده – دو عدد
سير خرد شده – هشت حبه
سيبزميني خرد شده – يك عدد
دالعدس – يك پيمانه
آبمرغ – چهار پيمانه
برگبو – دو عدد
ليموترش – دو عدد
پودر زيره – نصف قاشق چايخوري
پودر فلفل قرمز و سس تند – به ميزان لازم
نمك و فلفل – به ميزان لازم
طرز تهیه سوپ دال عدس
روغن را در قابلمه بزرگي حرارت داده و پياز را پنج دقيقه در آن تفت دهيد. سپس كرفس، هويج، نيمي از سيرها و تمامي سيبزمينيها را به آن بيفزاييد و چند دقيقه ديگر حرارت دهيد. دال عدس و آب مرغ را به مواد اضافه كنيد و بگذاريد جوش بيايد، در اين هنگام حرارت را كم كنيد تا ۳۰ دقيقه بجوشد و سيبزميني و عدس نرم شوند.
برگ بوها، باقيمانده سير و نصف ليموترشها را در قابلمه بريزيد و ده دقيقه ديگر بپزيد. حال برگ بوها را برداريد و آب بقيه ليموترشها را درون سوپ بريزيد. سوپ را درون دستگاه غذاساز به صورت پوره رواني درآوريد و زيره، نمك، فلفل و فلفلقرمز را به آن بيفزاييد و هم بزنيد. سوپ آماده شده را در ظرف مورد نظر ريخته و با برشهاي ليموترش و برگ جعفري تزئين كنيد.
دستور شماره ۴
مواد لازم سوپ عدسی (یونانی)
عدس: نیم کیلو
خلال پیاز سرخ شده: ۱ عدد بزرگ
سیر ریز رنده شده: ۲ حبه
برگ بو: ۱ برگ
روغن زیتون بیبو: ۱ استکان
نمک و فلفل: به میزان لازم
طرز تهیه سوپ عدسی (یونانی)
عدس را پاک کرده میشوئیم و با آب کافی داخل قابلمه میریزیم و روی شعله قرار میدهیم. بعد از چند جوش بقیه مواد را اضافه میکنیم و میگذاریم به مدت نیم ساعت بپزد تا جا بیفتد. زمانی که جا افتاد سوپ شما آماده است و می توانید در کنار اعضای خانواده آن را میل کنید.
دستور شماره ۵
مود لازم سوپ عدس قرمز
▪ روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
▪ رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
▪ آب گوشت یا مرع ۲ لیتر
▪ عدس قرمز ۱ لیوان
▪ پیاز درشت ۳ عدد
▪ سیب زمینی متوسط ۱ عدد
▪ نمك و فلفل به میزان لازم
▪ نعنا خشك برای تزئین
▪ آب لیمو در صورت تمایل
طرز تهیه سوپ عدس قرمز
روغن را داخل قابلمه ریخته و داغ كرده و پیاز خرد شده را می ریزیم تا آبش كشیده شود ، سیب زمینی های خرد شده را هم می افزائیم و قدری هم زده و فلفل لازم را افزوده كمی نمك زده و اشكنه ( آب مرغ یا سبزیجات یا گوشت) را ریخته و می گذاریم تا سیب زمینی و پیاز قدری بپزند با خرد كن ، خرد می كنی و رب را هم افزوده و عدس را می ریزیم و می گذاریم تا سوپ پخته و جا بیفتد بعد از كشیدن داخل ظرف مناسب قدری نعنا خشك رویش پاشیده سرو می كنیم . این سوپ با آبلیمو هم بسیار لذیذ می باشد. مدت زمان پخت یكساعت می باشد.
دستور شماره ۶
مواد لازم سوپ عدس و پاستا
برای چهار نفر:
▪ عدس سه چهارم پیمانه
▪ سیر با پوست سه حبه
▪ آب چهار پیمانه
▪ روغن زیتون سه قاشق غذاخوری
▪ کره دو قاشق غذاخوری
▪ پیاز، ریز خرد شده یک عدد
▪ کرفس، ریز خرد شده دو ساقه
▪ رب گوجهفرنگی دو قاشق غذاخوری
▪ عصاره سبزیهای حل شده در آب ۷ پیمانه
▪ ریحان، جعفری خرد شده به میزان لازم
▪ پاستای ریز ۵۰ گرم
▪ نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
طرز تهیه سوپ عدس و پاستا
ابتدا یک حبه سیر را با پهنای کارد آشپزخانه له کنید و به همراه عدس در قابلمه آب بریزید تا ۲۰ دقیقه بجوشد و بپزد. سپس آن را آبکشی کنید و سیر را بردارید. روی عدس آب سرد بریزید. سپس دو قاشق غذاخوری روغن را با نصف کره در قابلمه حرارت دهید و پیاز و کرفس را پنج دقیقه در آن تفت دهید.
آنگاه بقیه سیرها را له کنید و به همراه بقیه روغن زیتون در قابلمه بریزید. رب گوجه و عدس را نیز به مواد قبلی اضافه کنید و هم بزنید. سپس سبزیهای خرد شده، نمک و فلفل را به آن اضافه کنید و هم بزنید. وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید و اجازه دهید سی دقیقه بجوشد، بعضی مواقع آن را هم بزنید. در پایان حرارت را زیاد کرده و پاستا را به آن اضافه کنید. وقتی جوش آمد حرارت را کم کنید. وقتی پاستا پخت، بقیه کره را به سوپ اضافه کنید و اگر لازم بود باز هم نمک و فلفل بریزید. سوپ را در ظرف دلخواه بریزید و روی آن را با سبزیها تزئین کنید.
دستور شماره ۷
مواد لازم سوپ عدس و كرفس
▪ عدس: ۲۲۵ گرم (یك فنجان)
▪ روغن آفتابگردان: ۱۵ میلیلیتر (۱ قاشقغذاخوری)
▪ پیاز متوسط: ۲ عدد كاملا خرد شده
▪ تره فرنگی: ۱ ساقه كاملا خرد شده
▪ هویج: ۲ عدد خرد شده
▪ ساقه كرفس: ۲ عدد خرد شده
▪ گوشت گوساله: ۱۱۵ گرم
▪ برگ بو: ۲ عدد
▪ آب: ۶ فنجان
▪ جعفری تازه خرد شده: ۲ قاشق چایخوری
▪ كالباس خشك: ۲۲۵ گرم
▪ نمك و فلفل سیاه: به میزان كافی
طرز تهیه سوپ عدس و كرفس
عدسها را با آب سرد كاملا بشویید. آب را درقابلمهای بریزید تا به جوش آید. در ظرفدیگری پیاز را به مدت ۵ دقیقه تفت دهید تا نرمشود. تره فرنگی، هویج، كرفس، گوشت و برگ بورا اضافه كنید. عدسها را اضافه كرده و سپس همهمخلوط را در آب جوش بریزید و بگذارید آرامبپزد. كف روی سوپ را بگیرید و وقتی به قل قلافتاد، درب آن را نیمه باز كنید وبه مدت ۴۵ تا۵۰ دقیقه اجازه دهید بپزد. تكههای گوشت را ازسوپ بیرون بیاورید وبه قطعات كوچك ببرید وچربیهای آن را جدا كنید.
گوشت، جعفری، كالباس خرد شده، ادویه، نمك وفلفل را به سوپ اضافه كنید و سپس ۲ الی ۳دقیقه بچوشانید و بعد برگ بو را در آورید و سوپرا در ظرف مورد نظر سرد كنید و روی آن را باجعفری تازه تزیین كنید.
دستور شماره ۸
مواد لازم سوپ عدس و سیر برای افراد دیابتی نوع (II)
▪ عدس قرمز (شسته شود) ۲۲۵ گرم( حدود ۱ لیوان)
▪ پیاز ۲ عدد ( ساطوری شده)
▪ سیر بزرگ ۲ حبه( ساطوری شده)
▪ هویج ۱ عدد( ساطوری شده)
▪ روغن زیتون خالص ۲ قاشق سوپخوری
▪ آب مرغ ۵/۱ لیتر
▪ سركه ۲ قاشق سوپخوری
▪ فلفل و نمك به مقدار لازم
▪ برگ كرفس برای تزئین
طرز تهیه سوپ عدس و سیر
عدس قرمز، پیاز، سیر، هویج، روغن زیتون و آب مرغ را با هم مخلوط كرده و روی حرارت متوسط این مواد را به جوش آورده، سپس حرارت را كم كنید تا به مدت ۵/۱ ساعت روی حرارت بماند. گاهی سوپ را به هم بزنید تا به ته ظرف نچسبد. سركه یا آبلیمو، نمك و فلفل را بیفزایید. اگر سوپ خیلی غلیظ شد، كمی آب بیفزایید. سپس آن را در ظرف مورد نظر ریخته و با برگ كرفس تزئین كنید.
نکته : البته در رابطه با سوپ آخر حتما باید با پزشک متخصص مشورت شود و در اینجا تنها برای اطلاع عمومی قرار داده شده است.
نتیجه پایانی
این غذا به دلیل دارا بودن عدس و سبزیجات از فیبربالایی برخوردار است. عدس قرمز مزه بسیار خوبی به سوپ می دهد و در ضمن، از قبل احتیاج به خیس كردن ندارد. همانطور که مشاهده می کنیم با عدس می توان چندین نوع سوپ درست کرد بطور که در طعم های مختلفی هستند و در بعضی از آنها می توان از آبلیمو به عنوان چاشنی استفاده کرد.