طرز تهیه سوپ شیر
سوپ حوش طعم شیر یکی از سوپهای مجلسی می باشد که می توان آن را ساده هم درست کرد برای تهیه کردن آن برخی از مرغ و گوشت استفاده می کنند اما برخی هم ترجیح می دهند بدون گوشت آن را درست کنند گاهی در رژیم غذایی خود می خواهیم سوپهای مختلفی قرار دهیم تا از تکراری شدن آن ها جلو گیری کنیم در این قسمت چند سوپ شیر گذاشته شده است.
مواد لازم سوپ شیر ساده برای ۴ نفر
هویچ ۳ عدد متوسط
سیب زمینی یک عدد متوسط
جو پرك شده یک لیوان
بلغور گندم یک استكان
آرد سفید یک قاشق غذا خوری
مرغ ۲۰۰ گرم
شیر ۵-۶ لیوان
پیاز یک عدد متوسط
جعفری خرد شده دو قاشق غذا خوری
آبلیمو سه قاشق غذا خوری
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه سوپ شیر ساده
- مرحله اول
جو و بلغور را از نیم ساعت قبل در مقداری آب سرد خیس كنید هویچ و سیب زمینی را ریز خرد كنید و كنار بگذارید پیاز را نگینی ریز خرد كنید و همراه با مرغ و ۴ لیوان آب، بگذارید با حرارت ملایم بپزد بعد از یک ساعت جو و بلغور و هویچ را به مرغ اضافه كنید بعد از اضافه كردن مواد بالا ، یک ساعت صبر كنید تا هویچ كاملا بپزد . بعد سیب زمینی را به ظرف اضافه كنید . ( دقت كنید در تمام مراحل حرارت زیر ظرف كاملا ملایم و درب ظرف بسته باشد ).
- مرحله دوم
وقتی مواد كاملا پختند ، درب ظرف را بردارید و اجازه دهید تا كمی آب سوپ كشیده شود . ( اگر مرغی كه استفاده كردید با استخوان بود ، در این مرحله مرغ را از ظرف خارج كنید و استخوانهای آن را پاک كنید و دوباره داخل سوپ بریزید ) وقتی آب سوپ كشیده شد ، یک قاشق غذا خوری آرد را در یک لیوان شیر سرد حل كنید و داخل سوپ بریزید و هم بزنید . و بعد باقیمانده شیر را لیوان لیوان به سوپ اضافه كنید . ( توجه داشته باشید كه یكباره تمام شیر را داخل ظرف نریزید چون مواد وا میروند ! ).
- مرحله سوم
بعد از اضافه كردن شیر ، تا آخرین مرحله پخت ، درب ظرف را باز بگذارید و كمی حرارت را بیشتر كنید و هرچند دقیقه یكبار ، سوپ را هم بزنید معمولا یک ساعت بعد از اضافه كردن شیر ، سوپ آماده مصرف است . از یک ساعت به بعد هرچه سوپ بیشتر روی حرارت باشد ، غلیظ تر میشود كه این بستگی به ذائقه شما دارد .دو _ سه دقیقه قبل از سرو ، جعفری را به سوپ اضافه كنید و هم بزنید و بعد حرارت زیر ظرف را خاموش كنید موقع سرو آبلیمو را به سوپ اضافه كنید ، نمک آن را اندازه كنید و سوپ را در ظرف مورد نظر سرو كنید.
نکات مهم
- معمولا این سوپ در دسته بندی غذاهای بسیار رسمی قرار دارد.
- بعضی ها برای رسمی تر شدن ظاهر این سوپ و بعضی سوپ های دیگر، قبل از پختن كامل مواد ( در این سوپ قبل از اضافه كردن شیر ) نصف و با كل مواد را ( بدون آب ) در میكسر میریزند و دوباره داخل سوپ برمیگردانند . اینكار باعث غلیظ و یكدست شدن سوپ میشود.
- طعم این سوپ كاملا سلیقه ای است و اگر دقت كرده باشید در دستور پخت این سوپ اصلا از روغن استفاده نشده است . بنابراین و به دلیل داشتن مقدار زیادی هویچ و شیر ، برای افراد سرماخورده بسیار مفید است.
دستور شماره ۲
مواد لازم سوپ شیر عدس برای ۶ تا ۴ نفر
عدس ۱۰۰ گرم
شیر نیم لیتر
آرد یک قاشق غذاخوری
پیاز یک عدد متوسط
خامه ۱۰۰ گرم
کره ۵۰ گرم
آب مرغ دو لیوان
نمک و فلفل به مقدار کافی
جعفری خرد شده به میزان لازم
همچنین بخوانید : طرز تهیه سوپ جو پرک و پوست کنده
دستور پخت سوپ شیر عدس
ابتدا عدس را پخته به طوری که آب عدس کاملا کشیده شود، بعد از سرد شدن عدس پخته شده را سرخ می کنیم، پیاز را در ظرف جداگانه با کره تفت داده، آرد را به آن اضافه می کنیم و هر دو را تفت می دهیم، سپس به آرامی آب مرغ و شیر و در نهایت عدس را به آن اضافه کرده و حرارت می دهیم.بعد از چند دقیقه که جوش آمد، نمک، فلفل و آبلیمو را اضافه کرده و حرارت را کم می کنیم تا سوپ جا بیفتد.هنگام سرو غذا با خامه و جعفری آن را تزئین می کنیم.
دستور شماره ۳
مواد لازم سوپ شیر با قارچ
شیر ۱ لیتر
خامه یک پیمانه
كره ۱۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۳ عدد
آرد ۳ قاشق غذاخوری
قارچ رنده شده ۳۰۰ گرم
نمك و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ شیر با قارچ
ابتدا آرد را در كره، كمی تفت دهید تا كمی طلایی شود، سپس شیر را به تدریج آن اضافه كنید و مواد را مرتب به هم بزنید تا آرد به خوبی در شیرحل شود. (اگر آرد به خوبی در شیر حل نشدمیتوانید مایه تان را، از صافی استفاده كنید) پس قارچ خرد شده را به مواد اضافه كنید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا زمانی كه سوپ شما جا بیفتد. پس از آن نمک و فلفل را هم به موادتان اضافه كنید، در پایان زرده تخم مرغ ها را پس از آنكه به خوبی به هم زدیم در سوپ ریخته و خامه را نیز به آن اضافه كنید.
دستور شماره ۴
مواد لازم سوپ شیر با سبزبجات برای شش نفر
شیر نصف لیتر
مرغ نصف سینه
ذرت آب پز نصف پیمانه
خامه دو قاشق غذاخوری
فلفل دلمهای و پیاز هر كدام یک عدد
هویج سه عدد
جو یک پیمانه
قارچ چهار عدد
جعفری خرد شده به میزان لازم
ادویه (نمك، فلفل و آویشن) به میزان لازم
آبلیمو به میزان لازم
دستور تهیه سوپ شیر با سبزبجات
ابتدا جو را كه از قبل خیس كرده ایم به همراه آب، مرغ و پیاز روی حرارت قرار داده تا پخته شود، سپس در زمانی كه پخت، فلفل دلمه ای و هویج خرد شده را به مواد اضافه كرده، سه تا چهار ساعت روی حرارت بماند تا جا بیفتد بعد در انتها، شیر را به همراه خامه، قارچ و جعفری به مواد میافزاییم تا یكی دو جوش بزند، غذا آماده سرو است و در آخر كمی آبلیمو اضافه كنید.
دستور شماره ۵
مواد لازم سوپ شیر با تره فرنگی
تره فرنگی ۱۲۵ گرم
پیاز ۱ عدد متوسط
کره یک قاشق سوپ خوری
سیب زمینی ۱۷۵ گرم
آب مرغ یک لیوان
خامه پاستوریزه نصف لیوان
پیازچه به اندازه دل خواه
شیرپاستوریزه نصف لیوان
نمک و فلفل کمی
همچنین ببینید : طرز تهیه سوپ تره فرنگی
طرز پخت سوپ شیر با تره فرنگی
تره فرنگی ها را تمیز کرده ، خرد می کنیم. سپس در آب سرد ریخته و در صافی می ریزیم. پیاز را پوست کنده، شسته و بصورت باریک برش می دهیم سیب زمینی ها را پوست کنده ، نازک برش می دهیم و در آب سرد می اندازیم تا تغییر رنگ ندهد کره را ذوب کرده، پیاز و تره فرنگی را داخل آن می ریزیم.
سپس نمک و فلفل را افزوده، به مدت ۸-۷ دقیقه حرارت می دهیم تا بپزد، ولی رنگ سبزیجات تغییر نکند سیب زمینی ها را در صافی ریخته، سپس همراه با آب مرغ روی حرارت ملایم می پزیم همه مواد را با هم مخلوط کرده و می گذاریم مقداری خنک شود. سپس در غذاساز یا مخلوط کن می ریزیم تا بصورت پوره درآید. مواد را از صافی عبور می دهیم تا یکدست شود. در نهایت شیر و خامه را اضافه می کنیم.
نکته پایانی
در روش پخت سوپهایی که خامه بکار رفته است است آن را زمانی به سوپ اضافه می کنیم که سوپ دیگر نیاز به جوشیدن نداشته باشد و در واقع معمولا زیر حرارت را خاموش می کنیم و بعد از آن خامه را به سوپ اضافه می کنیم این نکته ای است که ما هم در تهیه اینگونه سوپ ها رعایت می کنیم.