طرز تهیه سوپ جو
سوپ خوش طعم جو یکی از سوپهای پرطرفدار است که می توان از آن به عنوان یک پیش غذای خوشمزه استفاده کرد تهیه کردن سوپ ها معمولا در هوای سرد و ماه مبارک رمضان طرفدار بیشتری برای تهیه کردن دارند برای پخت سوپ جو می توان از جو پرک و یا جو درسته و پوست کنده شده بکار برد و از آن برای پذیرایی استفاده کرد.
مواد لازم سوپ جو پوست کنده
جو پوست گرفته پیمانه ( ۱۰۰ گرم نصف)
آب گوشت بدون چربی ۶-۵ پیمانه
هویج رنده شده ۳-۲ قاشق سوپخوری
خامه ۱۰۰ گرم
سس سفید غلیظ دو پیمانه
نمک و فلفل به مقدار کافی
طرز تهیه سوپ جو پوست کنده
بهتراست جو را بعد از شستن یکی دو ساعت خیس کنیم تا زودتر بپزد بعد جو را با آبگوشت میگذاریم بپزد و کاملا لعاب بیندازد و هویج را اضافه میکنیم بعد از چند جوش که هویج پخته شد سس سفید را داخل سوپ آهسته بجوشد و کمی غلیظ شود سوپ را در سوپخوری میریزیم و خامه را روی آن میدهیم ممکن است کمی جعفری خرد کرده نیز روی سوپ بپاشیم.
دستور شماره ۲
مواد لازم سوپ جو پرک
گوشت صد گرم
سیر له شده سه حبه
پیاز بزرگ خرد شده یک عدد
قارچ خرد شده نیم کیلو
رب گوجه فرنگی یک ق س
جو پرک یک پیمانه
آب گوشت به مقدار لازم
مرزنجوش خشک شده یک قاشق چایخوری
سرکه یک قاشق چایخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه سوپ جو پرک
در یک ظرف بزرگ گوشت خرد شده را بپزید. پیاز و سیر را تفت دهید با نمک و فلفل مزه دار کنید. سپس قارچ را اضافه کنید وقتی آب آن گرفته شده رب گوجه را هم اضافه کنید. این مواد را با گوشت پخته شده مخلوط کنید، آب گوشت، جو، مرزنجوش و سه پیمانه آب را هم اضافه کنید تا وقتی جو بپزد. حال نمک، فلفل، سرکه و جعفری را هم اضافه کنید. در صورت نیاز به پخت بیشتر از میزان آب بیشتری استفاده کنید.
دستور شماره ۳
مواد لازم سوپ جو با قارچ
روغن زیتون ۱٫۵ قاشق سوپخوری
هویج یک سوم فنجان
کرفس یک سوم فنجان
پیاز خرد شده ۱ عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
آویشن یک چهارم ق.چ
جو پَرَک (نیمکوب شده) یک دوم فنجان
آب سبزیجات ۶ فنجان
قارچ ورقه ورقه شده یک کیلو
جعفری خرد شده یک چهارم فنجان
تعداد ==> برای ۶ نفر
زمان پخت ==< 40 دقیقه
دستور پخت سوپ جو با قارچ
هویج و کرفس و پیاز را با نمک و فلفل به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت کم با روغن زیتون تفت دهید. سپس آویشن ، جو پرک و آب سبزیجات را با حرارت زیاد بجوشانید وقتی به جوش آمد حرارت را کم کرده بگذارید تا جو بپزد. سپس قارچ ها را اضافه کرده به مدت ۷ دقیقه آهسته بجوشانید . سپس نمک و فلفل آنرا اندازه کنید و سرو نمایید و با جعفری تزئین کنید.
دستور شماره ۴
مواد لازم سوپ جو با گوجه فرنگی
آب مرغ غلیظ دو پیمانه
جو پوست گرفته نیمکوب یک پیمانه
هویج خرد شده نصف پیمانه
کرفس خرد شده نصف پیمانه
پیاز خرد شده یکعدد
جعفری خرد شده نصف پیمانه
رب گوجه فرنگی ۳ قاشق سوپخوری
گوجه فرنگی دو عدد خرد شده
کره ۲۵ گرم
نمک و فلفل به مقدار لازم
لیموترش به اندازه نیاز
طرز تهیه سوپ جو با گوجه فرنگی
جو را با آب و آب مرغ بگذارید بپزد. در حین پخت اگر آب لازم داشت اضافه کنید. هویج و کرفس و گوجه فرنگی را در اواسط کار به آن اضافه کنید. وقتی سبزیجات پخت و جو کاملاً لعاب داد و سوپ جا افتاد رب گوجه فرنگی و کمی کره به آن اضافه کنید. وقتی سوپ جا میافتد که کاملاً لعاب داده باشد. درعین حال سفت هم نباشد. نمک و فلفل آن را اندازه کنید. توی ظرف مناسب بکشید و روی آن جعفری خرد شده بریزید و با لیموترش سرو کنید.
نکته پایانی
همانطور که مشاهده کردیم می توان برای تهیه سوپ از جو پرک و یا جو درسته و پوست کنده شده استفاده کرد یکی از تفاوت هایی که با هم دارند زمان پخت آن ها می باشد که در صورت استفاده از جو پرک سوپ برای پخت به زمان کمتری نسبت به جو درسته نیاز دارد برخی در زمان سرماخوردگی سوپ میل می کنند.